Noticies per als Professionals

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Notícies del Servei de Salut de les Illes Balears per a professionals

Armengol presenta la nova flota que farà el servei de transport sanitari urgent, que a partir de l’1 d’abril gestionarà directament el Servei de Salut

El sistema d'informació i telecomunicacions dels nous vehicles ha estat cofinançat en un 50% amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER)

La Gerència del 061 ha renovat 58 ambulàncies (38 de suport vital bàsic i 20 de suport vital avançat, o UVI mòbils) i 2 vehicles d’intervenció ràpida (DIR), que incorporen prestacions per millorar la qualitat de les intervencions en situacions d’emergència i el confort i la seguretat dels equips i dels pacients durant els trasllats. Els nous vehicles són els més avançats de tot l’estat pel que fa a prestacions i equipaments, ja que tenen una tecnologia i uns equipaments capdavanters. El sistema d'informació i telecomunicacions dels nous vehicles ha estat cofinançat en un 50% amb Fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) dins el Programa Operatiu 2014-2020 de les Illes Balears.
 

Els nous vehicles de transport sanitari no urgent integren prestacions que els converteixen en els més moderns de tot l’estat

El sistema d'informació i telecomunicacions dels nous vehicles ha estat cofinançat en un 50% amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER)

La Gerència del 061 controlarà el sistema de gestió, cosa que permetrà supervisar les rutes de les ambulàncies en temps real


La Gerència del 061 disposa de 118 noves ambulàncies de transport sanitari no urgent que incorporen prestacions dirigides a millorar el confort i la seguretat, a més de facilitar l’accessibilitat dels pacients en els trasllats des del domicili fins a algun centre sanitari. Els nous vehicles són els més avançats en prestacions de tot l’estat, ja que disposen d’una tecnologia i d’uns equipaments capdavanters. Del total de vehicles, 91 són per a Mallorca, 13 per a Menorca, 13 per a Eivissa i 1 per a Formentera. La flota d’ambulàncies passa, així, de 100 a 118 unitats, la qual cosa representa un increment de gairebé un 20%. En el disseny de les noves ambulàncies han participat els professionals sanitaris, que han fet aportacions basades en l’experiència pròpia. El sistema d'informació i telecomunicacions dels nous vehicles ha estat cofinançat en un 50% amb Fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) dins el Programa Operatiu 2014-2020 de les Illes Balears.
 

Nova flota d'ambulàncies del Servei de Salut

Flórez és coordinadora de la Unitat d’Hospitalització de Psiquiatria d’Adults de l’Hospital Universitari
Son Espases des de 2011

L’IBSMIA va atendre trenta-vuit mil consultes l’any 2015

El Servei de Salut ha nomenat Isabel Flórez nova directora de l’Institut Balear de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA). Des de 2011 és la coordinadora de la Unitat d’Hospitalització de Psiquiatria d’Adults de l’Hospital Universitari Son Espases.

imagen

L’àrea de cor de Son Espases rep el reconeixement per setena vegada

Son Llàtzer, Manacor i Mateu Orfila, entre els premiats

Tres hospitals de Mallorca han rebut un total de quatre guardons en els Premis TOP 20. L’àrea de cor de l’Hospital Universitari Son Espases ha rebut, per setena vegada, el reconeixement TOP 20. En representació de l’hospital han assistit a l’acte la gerent, María Dolores Acón; el coordinador del Servei de Cardiologia, Vicente Peral, el coordinador del Servei de Cirurgia Cardíaca, José Ignacio Sáez de Ibarra, i la supervisora del Servei de Cardiologia, Margalida Juan. L’Hospital Son Llàtzer ha aconseguit dos premis, un en gestió hospitalària global i un altre en l’àrea de sistema nerviós, i ha tingut una menció en l’àrea de ronyó i vies urinàries. Ha recollit les distincions Jaume Vila, subdirector assistencial quirúrgic de l’hospital. En representació de l’Hospital de Manacor, que ha estat TOP en gestió hospitalària global, hi han assistit Catalina Vadell, gerent; Francisco Vecilla, cap de l’UCI, i Elena Barceló, supervisora de l’UCI. A més, l’Hospital Mateu Orfila, de Maó, ha estat nominat en la categoria de gestió hospitalària global. En representació seva hi ha assistit el gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez Arbona.

Top20

Un grup d’infermeres i infermers de l’Hospital Mateu Orfila ha desenvolupat la primera aplicació mòbil (app) d’infermeria de les Illes Balears, que permetrà a tots els professionals dur sempre damunt els diferents protocols, la llista de medicaments, els algorismes i altres dades rellevants de la guia de bones pràctiques titulada “Valoració i selecció de dispositius d’accés vascular”.

imagen

S’han adquirit onze vehicles nous, cosa que ha suposat una despesa de 180.000 €

Es destinen als serveis d’urgències de Palma i d’Inca, a l’Equip de Suport d’Atenció Domiciliària i a quatre PAC de la part forana

El Servei de Salut ha adquirit 11 vehicles per renovar el seu parc mòbil. Això suposa modernitzar una quarta part de la flota de vehicles d’Atenció Primària de Mallorca, quatre dels quals es destinaran als serveis d’urgències d’atenció primària (SUAP), tres s’adscriuran a l’Equip de Suport d’Atenció Domiciliària (ESAD) i quatre substituiran els que cobreixen els punts d’atenció continuada (PAC) de Binissalem, Santa Ponça, Sineu i Vilafranca. Actualment, el parc mòbil d’Atenció Primària de Mallorca és de 40 vehicles: 22 per als PAC, 4 per als SUAP, 8 per a l’ESAD, 1 per a l’ESAC i 5 furgonetes. A més, està previst renovar 7 vehicles més (6 cotxes i 1 furgoneta) al llarg de 2017.

imagen

En la jornada de treball també han participat el director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia, el secretari general del Servei de Salut i el gerent i el director de Gestió de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, s’ha reunit avui a Eivissa amb el president del Consell Insular, Vicenç Torres, i amb la consellera de Benestar Social i Recursos Humans de Formentera, Vanessa Parellada, per tal d’estudiar l’esborrany del pla d’usos de l’antic hospital de Can Misses. A la jornada de treball han assistit també el director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia de la Conselleria de Salut, Benito Prósper; el secretari general del Servei de Salut, Manuel Palomino; el gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Josep Balanzat, i el seu director de Gestió, Yago Gómez.

Reunió per estudiar usos de l'antic hospital de Can Misses

Pàgina 1 de 22