El Servei de Salut rebrà demà un nou lliurament de 5.850 vacunes de Pfizer
La vacunació començarà pels col·lectius que fan feina a primera línia COVID
La Conselleria de Salut i Consum començarà demà la vacunació contra la COVID-19 de 7.337 professionals sanitaris i no sanitaris que fan feina a la anomenada primera línia COVID. Són professionals de la xarxa pública i privada de les Illes Balears que fan feina als serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent.
En total està previst que participin a aquesta primera fase de vacunació de professionals 6.325 professionals de la sanitat pública i 1.012 de la sanitat privada. Els professionals de la sanitat pública seran vacunats als seus centres sanitaris, mentre que els de la sanitat privada ho seran a la COVID Exprés de Son Dureta (Mallorca). Per als de Menorca, s’han habilitat dos punt de vacunació: l’Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella).
Per illes, a Mallorca estan citats per ser vacunats 4.042 professionals de la sanitat pública i 557 de la sanitat privada:
- Hospital Universitari Son Espases: 1.815
- Hospital Universitari Son Llàtzer: 952
- Hospital de Manacor: 685
- Hospital d’Inca: 590
- Atenció Primària: 334
- SAMU 061: 200
A Menorca estan citats 563 professionals de la sanitat pública i 188 de la privada:
- Hospital Mateu Orfila: 296
- Atenció Primària: 238
- SAMU 061: 29
A Eivissa i Formentera estan citats 1.186 professionals de la sanitat pública i 120 de la privada:
- Hospital Can Misses: 696
- Hospital de Formentera: 58
- Atenció Primària: 358
- SAMU 061: 37
- Societat concessionària: 37
Per dur a terme la vacunació de professionals el Servei de Salut ha fet un enviament de vacunes a tots els centres vacunadors.
- Hospital Universitari Son Espases: 975 dosis
- Hospital Universitari Son Llàtzer: 975 dosis
- Hospital de Manacor: 525 dosis
- Hospital Comarcal d’Inca: 470 dosis
- Atenció Primària de Mallorca: 1.300 dosis
- Àrea Sanitària d’Eivissa i Formentera: 975 dosis
- Àrea Sanitària de Menorca: 975 dosis
El ritme de vacunació als centres sanitaris serà d’aproximadament 200 persones al dia.
Aquesta fase de vacunació no reservarà la segona dosi (com sí que es va fer amb la vacunació de residències), el que permetrà augmentar el ritme de la vacunació. Està previst que els 7.337 professionals estiguin vacunats en aproximadament dues setmanes. Una vegada acabi la vacunació de primera dosi del col•lectiu de professionals de major risc, els seguirà la resta de professionals. Aproximadament aquest col•lectiu comprendrà la vacunació de 30.000 persones.
Paral•lelament els equips de vacunació d’atenció primària continuaran vacunant els usuaris i professionals de residències de persones amb discapacitat i a aquelles residències que per mor d’un brot no han pogut ser vacunades. Hi ha aproximadament 1.600 professionals i usuaris de residències de persones amb discapacitat. En total hi ha 19 residències de Mallorca; 8 a Menorca i 3 a Eivissa.
Dades de vacunació
Fins ara, el Servei de Salut ha rebut un total de 12.850 vacunes de la companyia Pfizer. Demà s’espera afegir-ne 5.850 més del tercer enviament. A finals de setmana s’espera un primer enviament de 600 dosi de vacunes de la companyia Moderna.
A hores d’ara ha acabat la vacunació de la primera dosi a les residències de gent gran a les tres illes i ha començat la vacunació de les residències de discapacitats. En total ja s’han posades —en data d’ahir—5.123 vacunes a les Illes Balears (3.806 a Mallorca, 741 a Menorca i 628 a Eivissa).
Cal destacar que cada persona vacunada reb un justificant de vacunació en el qual constarà la dosi, data, lot i data de la 2a dosi, així com una referència al portal notificaRAM per a declarar possibles efectes adversos.
El Servei de Salut va formar un total de 150 professionals d’atenció primària i del Servei de Prevenció i Riscs Laborals del Servei de Salut per dur a terme la vacunació a totes les illes. En total, dins el primer trimestre de l’any s’espera vacunar 60.000 persones dels col•lectius més vulnerables o exposats, administrant dues dosi per persona amb un període de diferència de tres setmanes.