Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Avui s'ha iniciat la formació a un grup dels militars que s'integraran en l'equip de rastreig de la Central de Coordinació per a la COVID-19

  

Cent efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) donaran suport a Salut en les tasques de rastreig i seguiment de contactes. Avui s'ha iniciat la formació a un grup dels militars que s'integraran en l'equip de rastreig de la Central de Coordinació per a la COVID-19. Seran un total de 100 efectius entre els quals i ha personal militar dels tres exèrcits: Terra (88) , l'Aire (11) i Armada (un marí).

 

Aquests militars ja estan formats en les tasques de rastreig, però se'ls ha de formar en el maneig dels sistemes informàtics i el funcionament intern de l'organització del nostre sistema de salut. L'equip de rastrejadors militars se centrarà en les entrevistes telefòniques que es fa a les persones que han donat positiu per tal d'identificar als contactes estrets.

 

Quan es faci efectiu el desplegament d’aquests efectius, les Illes Balears disposaran de 340 rastrejadors (els 240 actuals més els 100 de l’UME) per dur a terme les tasques de rastreig i seguiment de casos. Això suposa una ràtio d’un rastrejador per cada 3.500 habitants, una xifra molt positiva si tenim en compte que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana un rastrejador per cada 5.000.

 

Aquest augment de recursos permetrà continuar amb la tasca de recerca de casos positius, enfortir la prevenció i tractar d’evitar l’increment de contagis de COVID-19.

invalid quix collection shortcode!