Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Salut crea una nova unitat COVID-exprés de recollida de mostres en el sector sanitari de Tramuntana

Avui comença a funcionar i se situa al pati del Museu del Calçat, d'Inca


La recollida es farà de 15.30 a 18.30 hores i no serà necessari sortir del vehicle

Avui comença a funcionar una nova unitat COVID-exprés, de recollida de mostres per detectar la COVID-19, en el sector sanitari de Tramuntana. Aquesta unitat serà gestionada per Atenció Primària de Mallorca i se situa a l’aparcament del Museu del Calçat, d’Inca. Allà s'hi han instal·lat dues carpes -de moment n’hi ha una d’operativa- amb una caseta on hi ha el personal sanitari. Les persones han d'accedir amb un vehicle dins la carpa i, un cop a dins, el personal els hi pren les mostres sense que hagin de sortir del vehicle La recollida es farà de 15.30 a 18.30 hores.

 

Aquesta unitat COVID-exprés és la cinquena que es crea a Mallorca. S’afegeix a la unitat del sector sanitari de Llevant i als tres dispositius especials que ja operen a Palma, a les unitats bàsiques de salut d'Establiments, sa Indioteria i es Pil·larí. La mitjana de proves diàries que s’hi fan és d’entre 70 i 80.

 

Aquestes unitats COVID-exprés estan dirigides als professionals sanitaris i sociosanitaris, al personal de serveis especials (cossos i forces de seguretat, etc.) i als col·lectius més vulnerables davant la COVID-19.

 

La Central de Coordinació COVID-19 d’Atenció Primària de Mallorca coordina i revisa les llistes de persones que han de ser ateses per una COVID-exprés. Aquestes llistes les envien diferents col·lectius (forces i cossos de seguretat, Unitat d’Atenció al Professional Sanitari, residències, etc.) i es comprova si compleixen els requisits establerts pel Ministeri de Sanitat. Una vegada validada cada llista, es posa en marxa el dispositiu perquè les persones que hi figuren es desplacin a una d’aquestes unitats o bé se’ls hi enviï algun sanitari per fer-los la prova; és el cas, per exemple, dels ancians de les residències, que no es poden desplaçar.

 

Salut vol agrair la col·laboració de l'empresa Ferrovial en la instal·lació de la unitat i de l'Ajuntament d’Inca, que no només ha cedit l'espai, sinó que també es fa càrrec del manteniment i de la neteja diària de l'àrea.

 

Twitter en directe