Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

El nou helicòpter del SAMU 061 intervé per primera vegada en dues assistències medicalitzades, a Banyalbufar i a Escorca

 L’ús de l’aeronau permet acurçar els temps de trasllat i arribar a zones amb accés i evacuació difícil

 

El nou helicòpter del SAMU 061 ha intervingut per primera vegada en dues assistències medicalitzades, que es varen dur a terme ahir als municipis de Banyalbufar i d’Escorca. Aquesta aeronau permet l’assistència en zones remotes de les illes i el trasllat de pacients que ho requereixin en unes condicions clíniques de transport adequades fins a l’hospital de destinació. Es tracta d’un recurs sanitari d’extraordinària utilitat en un territori com les Illes Balears, amb zones muntanyoses d’accés difícil i una gran dispersió geogràfica.

 

La primera assistència va tenir lloc al municipi de Banyalbufar, devers la 1 del migdia, on un jove de 18 anys s’havia llançat a la mar des d’un penya-segat de quinze metres d’altura i, com a conseqüència, s’havia fracturat un fèmur. La víctima va ser rescatada pels Bombers de Mallorca i assistida pel SAMU 061. La intervenció amb l’aeronau medicalitzada va permetre arribar a la zona —d’accés i evacuació difícils—i traslladar ràpidament la víctima a l’Hospital Universitari Son Espases.

 

La segona assistència va tenir lloc l’horabaixa a uns 200 metres de l’embassament de Cúber, al municipi d’Escorca, on una dona de 60 anys va patir un accident, amb resultat greu. La ràpida intervenció de la Guàrdia Civil i de la Unitat Militar d’Emergències, coordinada amb l’helicòpter del SAMU 061, va permetre assistir la víctima a la zona mateix i posteriorment traslladar-la a l’hospital de referència.

 

El nou helicòpter del SAMU 061 és un Eurocopter EC-145 medicalitzat , dotat amb els últims avenços en tecnologia i navegació, cosa que facilita l’accessibilitat dels usuaris al sistema de salut d’emergències sanitàries i la disminució dels temps a l’atenció urgent. Té el mateix equipament que una unitat de suport vital avançat (UVI mòbil).

 

Amb l’adquisició d’aquesta aeronau, el SAMU 061 disposa d’una flota de dos avions ambulància i dos helicòpters sanitaris. A més, forma part dels equips de prealerta en situacions de catàstrofe i incidents de víctimes múltiples i dels dispositius de risc previsible. També dona suport a l’Organització Nacional de Trasplantaments.

Twitter en directe