La setmana que ve entra en funcionament el nou Servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor - IB-SALUT | Servei de Salut de les Illes Balears

Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

La setmana que ve entra en funcionament el nou Servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor

Avui ha tengut lloc una reunió informativa amb els caps de servei i supervisors d’àrea del centre 

La setmana que ve entra en funcionament el nou Servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor, àrea en la qual s’ha duit a terme l’adaptació del centre sanitari a les noves necessitats assistencials de la població i dels professionals. L’inici de l’activitat en el nou edifici es farà de manera progressiva i permetrà espais més amplis i un augment de serveis i circulacions més senzilles entre els espais per facilitar la tasca dels professionals sanitaris.

Avui ha tengut lloc una reunió amb els caps de servei i supervisors d’àrea del centre per informar-los sobre el nou funcionament de les instal·lacions abans que s’iniciï l’activitat assistencial. El cap del Servei d’Urgències, Pere Serra, ha explicat cada un dels diferents espais que conformen el nou edifici. A aquesta reunió també han assistit la consellera de salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la directora gerent de l’Hospital, Catalina Vadell. 
 
La consellera Patricia Gómez ha felicitat tots els professionals que han fet possible aquesta millora, els ha agraït la col·laboració i les aportacions al Pla Director i ha remarcat l’esforç que s’ha fet aquesta legislatura per renovar, construir i planificar noves infraestructures sanitàries per tal d’adaptar-les a les noves necessitats assistencials de la població.
 
L’ampliació del Servei d’Urgències va començar al febrer de l’any passat i acaba aquesta setmana. S’han disposat dues plantes de 500 m² de superfície cadascuna. A la planta principal hi ha una nova àrea d’observació, amb setze boxs, i una àrea diferenciada per a l’atenció pediàtrica, amb dos boxs d’observació i sis llocs per a diferents tractaments. A la planta soterrani s’han ubicat diverses dependències no assistencials: una sala de reunions, despatxos, vestuaris i el taller d’electromedicina.
 
Aquesta ampliació forma part de la primera fase del Pla Director de l’Hospital de Manacor, que ha tengut un pressupost de 2.272.685,31 €. Al temps que es duia a terme aquesta ampliació també s’ha instal·lat l’equip de ressonància magnètica. Així, les primeres ressonàncies es varen fer el mes de març, després que els tècnics del Servei de Radiologia haguessin rebut la formació oportuna.
 
A les fases posteriors es preveu, a més d’altres actuacions, la construcció d’una nova UCI (unitat de cures intensives), l’ampliació del bloc quirúrgic, així com també la construcció d’un nou edifici que albergarà tots els serveis ambulatoris com ara consultes externes, gabinets, hospital de dia i hemodiàlisi.
 
El Pla Director -en les seves quatre fases- preveu un termini d’execució de les obres de quatre a sis anys. Amb la reforma i l’ampliació projectades, la superfície del centre s’incrementarà 23.330 m², ja que es passarà dels 27.165 m² actuals a 50.495 m². El cost de l’execució del Pla serà de 80 milions d’euros.
 
Actualment, l’Hospital de Manacor té una plantilla autoritzada de 1.028 professionals i compta amb un total de 232 llits per atendre una població estimada de 139.000 persones. En la temporada d’estiu, la població es pot incrementar en 20.000 persones.
 
L’objectiu és convertir l’Hospital en un centre conforme als plantejaments hospitalaris actuals. És important destacar que el sector sanitari de Llevant ha tengut un creixement des de l’obertura de l’Hospital -l’any 1997- de més de 30.000 habitants. Això fa necessària una reforma i l’adaptació del centre a les circulacions i tecnologies actuals.

Darreres notícies

El nou helicòpter del SAMU 061 intervé per primera vegada en dues assistències medicalitzades, a Banyalbufar i a Escorca

 L’ús de l’aeronau permet acurçar els temps de trasllat i arribar a zones amb accés i evacuació difícils

Balears dobla en un any el nombre de places oferides en medicina familiar i infermeria d’atenció familiar i comunitària

Les Balears han doblat en un any l’oferta formativa de professionals de la salut de medicina familiar i infermeria d’atenció familiar i comunitària. Concretament, del curs 2018-19 al 2019-20 aquesta oferta ha passat de 41 a 70 places MIR (metge o...

El Servei de Salut ha estalviat als ciutadans gairebé 7 m € amb l’eliminació de la taxa de la targeta sanitària

Es compleixen 4 anys del retorn de la targeta sanitària universal gratuïta El Servei de Salut de les Illes Balears ha estalviat als ciutadans de les Illes Balears prop de 7 milions d’euros amb l’eliminació de la taxa per renovar la targeta...

El Servei de Salut de les Illes Balears ha incrementat el pressupost destinat a atenció primària en 51 milions d’euros des de l’any 2014

El Servei de Salut de les Illes Balears ha incrementat el pressupost destinat a atenció primària en 51 milions d’euros des de l’any 2014 fins a l’any 2018. Això representa un increment del 14 % els darrers 4 anys fins a assolir els 363 milions...

Twitter en directe