Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Els residents de les Illes Balears ja poden recollir la medicació a les farmàcies d’altres comunitats autònomes

Avui s’activa la interoperabilitat del sistema de recepta electrònica amb la resta de l’estat, llevat d’Andalusia, Madrid, Ceuta i Melilla

Els pacients s’estalviaran haver d’anar a cercar-la abans de viatjar-hi

Els residents de les Illes Balears ja poden recollir la medicació a qualsevol farmàcia de la comunitat autònoma a on es desplacin, sempre que hi duguin la targeta sanitària, excepte a Andalusia, la Comunitat de Madrid i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. Això és possible gràcies a l’activació, avui, de la interoperabilitat del sistema de recepta electrònica de les Illes Balears amb els de la resta de l’estat, amb les excepcions esmentades. Aquest sistema, que es basa en l’intercanvi d’informació entre les comunitats autònomes, també permet que els residents d’altres comunitats recullin medicaments a les farmàcies de les Illes Balears.  

Aquesta novetat suposarà uns avantatges molt importants per als pacients de les Illes Balears, sobretot en qüestió de comoditat i seguretat: no hauran de recollir la medicació abans de viatjar a una altra comunitat on hi hagi interoperabilitat i evitaran acumular medicaments i així n’asseguraran una conservació correcta. A més, amb la interoperabilitat els professionals sanitaris disposaran d’informació sobre la dispensació efectuada als seus pacients a qualsevol comunitat autònoma.

És importar recordar als pensionistes que s’hagin de desplaçar a altres comunitats i recollir-hi medicació que han de demanar a la farmàcia el comprovant de la dispensació; així podran sol·licitar posteriorment el reemborsament del cost dels medicaments si han superat el límit mensual, ja que a la resta de l’estat no se’ls aplicarà el límit.

El sistema de recepta electrònica és un dels millors sistemes arreu de l’estat, que genera un alt grau de satisfacció entre els usuaris, tant els pacients com els professionals.

 

invalid quix collection shortcode!