Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Serveis mínims de la jornada de vaga parcial convocada pel dia 8 de març

Durant la situació de vaga parcial (de 12.00 h a 14.00 h, de 18.00 h a 20.00 h i de 21.00 h a 23.00 h) s’han d’adoptar les mesures que s’indiquen a continuació:

  1. Han de romandre oberts els serveis de registre i també els serveis d’atenció a l’usuari amb la cobertura mínima requerida.
  2. Els serveis d’urgències garanteixen l’atenció al 100%.
  3. Als hospitals:
    1. Amb caràcter general, els serveis mínims han de ser els equivalents als prevists per als diumenges i per als dies festius.
    2. Serveis d’oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, diàlisi, hospital de dia i farmàcia hospitalària: nombre d’efectius indispensables per garantir el cent per cent de l’assistència.
    3. Intervencions quirúrgiques programades de pacients oncològics i d’altres patologies que no es puguin ajornar a causa del risc que implicaria per als pacients: nombre d’efectius indispensables per garantir el cent per cent de l’activitat.
    4. Assistència amb cobertura de festiu o diumenge dels pacients ingressats.
    5. Es considera servei mínim assistencial el funcionament de les unitats especials, de les unitats de cures intensives, de les unitats de vigilància intensiva, de les unitats coronàries, de les unitats d’hemodiàlisi de neonatologia, i de tots els serveis que puguin ser d'urgència vital i també els parts.
  4. Atenció primària:

    Romandran oberts els centres de salut: disposaran d’una plantilla mínima de 2 metges, 1 pediatra, 2 infermeres i 1 auxiliar administratiu. Els centres de salut que presten servei com a PAC a partir de les 17.30 h tindran la cobertura de plantilla idèntica a un festiu o diumenge.

    En els serveis d’urgència i emergència (SUAP i 061): La cobertura ha de ser del cent per cent en tots els serveis sanitaris.

  5. El servei de neteja ha de mantenir l’activitat normal d’un dia festiu en les àrees d’alt risc.
  6. Les empreses dedicades al transport de malalts han de garantir l’atenció al 100 % de les urgències i emergències, els tractaments d’oncologia i diàlisi. Per a la resta del transport programat han d’establir uns equips de guàrdia com en dissabte.

invalid quix collection shortcode!