Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Els hospitals públics de les Illes Balears tenen el 100 % dels llits oberts i han reforçat els serveis d’urgències contractant 50 professionals sanitaris

Ahir es varen atendre un total de 1.092 urgències, el 15,9 % de les quals varen requerir ingrés hospitalari

Els hospitals públics de les Illes Balears tenen el 100 % dels llits oberts i han reforçat els serveis d’urgències contractant 50 professionals sanitaris

L’increment de la demanda assistencial urgent d’aquests dies és conseqüència del descens de les temperatures

 

Tots els hospitals públics de les Illes Balears tenen el 100 % dels llits oberts i han reforçat els serveis d’urgències contractant 50 professionals sanitaris —en­tre infermers, auxiliars d’infermeria i zeladors— per tal d’atendre l’increment puntual de la pressió assistencial com a conseqüència del descens de les temperatures. Cal afegir que es continuarà fent contractacions depenent de les necessitats assistencials.

Entre els set hospitals públics de les Illes Balears es varen atendre ahir 1.092 urgències, el 15,9 % de les quals (174) varen requerir ingrés hospitalari. Cal remarcar, però, que a hores d’ara no hi ha cap planta hospitalària tancada i que l’activitat registrada és l’habitual d’aquesta època de l’any. El recurrent increment de la demanda assistencial urgent d’aquests dies és conseqüència del descens de les temperatures: durant l’hivern és habitual que als hospitals es registri un augment de la pressió assistencial a causa de la major afluència als serveis d’urgències, principalment de persones grans, amb diferents patologies cròniques i amb problemes respiratoris. De fet, en la darrera setmana ha augmentat el nombre de casos de grip, tot i que la taxa registrada encara està per davall del puntal epidèmic.

Tot i que els pacients que acudeixen als serveis d’urgències dels hospitals són atesos amb els mateixos criteris de seguretat i qualitat assistencial, aquesta alta afluència pot provocar que puntualment hi hagi pacients pendents que se’ls assigni un llit, però la situació normalment es resol amb la mateixa dinàmica d’ingressos i altes dels centres hospitalaris.

D’altra banda, l’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat fins a 26 el nombre de llits de la Unitat d’Hospitalització a Domicili. Aquesta actuació permetrà descongestionar la pressió registrada al Servei d’Urgències del centre de referència. A més, també s’han derivat pacients a l’Hospital Sant Joan de Déu, en el marc del conveni singular subscrit amb aquest centre hospitalari sense ànim de lucre.

Durant la darrera setmana ha augmentat un 35 % l’activitat programada

Durant la darrera setmana s’ha registrat un augment del 35 % en l’activitat quirúrgica programada, que ha passat de 159 intervencions a les 214 duites a terme ahir. Aquest increment s’emmarca en les actuacions adreçades a reduir les llistes d’espera quirúrgiques.

invalid quix collection shortcode!