Programa de la Diada de Salut Mental i Manifest redactat pels usuaris de l'HDD de Psiquiatria de l'Hospital d'Inca

Enguany l'equip i usuaris d'HHD PQ participarem de la Diada de Salut Mental que organitza 3 Salut Mental a Manacor, de la qual us adjuntam programa. De manera que enguany l'acció de sensibilització social i lluita contra l'estigma la traslladarem a les diferents activitats organitzadaes a la Diada, aportant un joc de taula -tipus trivial- elaborat pel nostre dispositiu per sensibilitzar com és un procés a salut mental.

 

En la línea de la meta 1 del Pla Estratègic de Salut Mental de les Illes Balears 2016-2022Promoció de la salut mental, prevenció dels trastorns mentals i lluita contra l'estigma, en el contexte d'aquesta efemèride hem elaborat un comunicat de premsa:

 

Manifest HDD INCA

 

Avui, dia 10 d'octubre, és el Dia Mundial de la Salut Mental, és un dia que ens uneix.

 

Amb motiu d'aquest dia volem sensibilitzar a la societat per a combatre l'estigmatització, que no ens tinguin por, que una malaltia mental no és sinònim de violència, que no som persones agressives i que no volem etiquetes: ni som estranys, ni estem bojos. Som persones independents que podem pensar per nosaltres mateixes i prendre les nostres pròpies decisions fent una vida normal.

 

Aprofitem aquesta ocasió per a demanar que augmentin la contractació d'especialistes en salut mental, que millori l'atenció i el temps de dedicació en les seves consultes, que es redueixin les llistes d'espera i el temps que ens fan esperar en urgències. A més, sol·licitem que la medicació sigui més assequible econòmicament a la població amb malaltia mental crònica.

 

Respecte a l'àmbit laboral és fonamental que s'aposti per un increment en la contractació de persones amb malaltia mental per a lluitar contra l'estigma, la discriminació i poder tenir igualtat d'oportunitats.

 

Pel que respecta a l'educació, és indispensable que hi hagi cabuda a xerrades informatives per a prevenir l'aparició de malalties mentals en edats primerenques i començar la conscienciació i tractament al més aviat possible amb suport del personal docent.

 

No volem finalitzar sense abans recordar que som persones i mereixem el mateix respecte que la resta. No hem per què  de sentir-nos discriminats per patir un trastorn mental.

 

Per tot això, ens agradaria que la societat, inclosos els professionals que ens atenen, empatitzi amb el nostre sofriment. El somni d'una societat sense barreres i sense exclusió.

Si canviem la nostra actitud cap a la salut mental, canviem el món.

És hora de passar a l'acció a favor de la salut mental.