Notícies de l'Àrea de Salut de Menorca

Servei de Salut de les Illes Balears (IB-SALUT)

El Servei de Traumatologia realitza la primera intervenció de pròtesis de genoll assistida per ordinador

El Servei de Traumatologia que dirigeix el Dr. José Luis Prieto ha dut a terme la primera cirurgia de pròtesi de genoll assistida amb ordinador que es realitza a l'Hospital Mateu Orfila, amb un resultat altament satisfactori.  Es tracta d'una intervenció que es practica amb suport informàtic per aconseguir una major precisió a l'hora de col·locar la pròtesi; una tècnica cada vegada més important i estesa en la cirurgia ortopèdica.

Aquesta intervenció es va realitzar a mesurats de desembre en un pacient de 70 anys afectat d'una artrosis tricompartimental en el seu genoll esquerre que presentava una severa deformitat externa per una seqüela d'una fractura antiga de fèmur. La deformitat de l'extremitat feia molt arriscada la cirurgia convencional de manera que, davant la complexitat de la situació, l'equip de Traumatologia va optar per implantar la pròtesis guiats per ordinador i un sistema de captació de posició que permet realitzar els talls a l'os de la manera més exacta i precisa.

Aquest tipus de tècniques, altament sofisticades, es realitzen en casos de grans deformitats o desviacions importants de les extremitats; per poder realitzar les intervencions amb major precisió obtenint uns millors resultats funcionals dels pacients, explica el Dr. Prieto.