Notícies de l'Àrea de Salut de Menorca

Servei de Salut de les Illes Balears (IB-SALUT)

L'oficina del Registre de Voluntats Anticipades es trasllada a la UBS es Mercadal

L’oficina del Registre de Voluntats Anticipades s’ha traslladat a la Unitat Bàsica de Salut des Mercadal per atendre tots els ciutadans que vulguin formalitzar el testament vital. Aquesta oficina s’havia obert el juliol de 2010 a les dependències de l’Hospital General Mateu Orfila.

Registro voluntades anticipadas

Es tracta d’una prestació del Servei de Salut de les Illes Balears que s’ofereix a les persones majors d’edat i amb capacitat plena perquè puguin declarar unilateralment l’abast de les cures que volen rebre, els tractaments de la seva salut o la destinació dels seus òrgans quan es presentin circumstàncies que no els permetin expressar la seva voluntat. El document resultant, anomenat “testament vital”, és completament confidencial i es pot modificar o rectificar en qualsevol moment i tantes vegades com un vulgui.

L’oficina de Menorca obre el dimarts de 15.30 a 17.00, però les persones interessades a subscriure el testament vital han de demanar cita telefonant al 971 48 73 00 de les 8.00 a les 21.00. La infermera Josefa Juan Jurado és l’encarregada d’atendre els usuaris i d’informar-los i assessorar-los per formalitzar el document, que una vegada signat passa a formar part del Registre de Voluntats Anticipades insular i autonòmic perquè estigui a disposició de tots els professionals mèdics, dels hospitals i dels centres de salut que puguin tenir en les seves mans el compliment dels desigs del pacient.