Notícies de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

Servei de Salut de les Illes Balears (IB-SALUT)

Incorpora micro

El Servei de Microbiologia amplia la plantilla

\ Microbiologia incorpora una nova especialista, la Dra. Gemma Jiménez, i arriba així als quatre professionals

\ L’increment de l’activitat i la nova consulta de ITS (CAITS), entre els motius de l’ampliació de l’equip

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat una nova especialista en Microbiologia, la Dra. Gemma Jiménez, amb la qual amplia la plantilla d'aquesta secció dels laboratoris fins als quatre professionals.

Entre els motius d'aquesta ampliació es troben l’increment de l'activitat i la creació de la nova Consulta d'Atenció a les Infeccions de Transmissió Sexual (CAITS), que iniciarà l’activitat divendres que ve, 5 de juliol. Aquesta consulta multidisciplinària comptarà amb la participació de Dermatologia i Medicina Interna, a més de Microbiologia, per a l'anàlisi de les mostres, i la supervisió d'Infermeria de Consultes Externes.

L’increment de les ITS i de l'activitat en termes generals ha motivat que s'ampliï l'equip mèdic, que a hores d’ara està format per Adoración Hurtado, Susana Ramón, Javier Segura i la recentment incorporada aquesta setmana, Gemma Jiménez. El servei també està compost per cinc tècnics de laboratori, a més de la supervisora de Laboratori, Nadia Gómez.

La nova incorporació va estudiar Medicina a la Universitat de Granada, i es va especialitzar a l'Hospital Universitari Virgen de las Nieves, d'on procedeix. Va fer rotació al Centre Nacional de Microbiologia i també al Centre Danès de Microbiologia.

Jubilació del cap de Microbiologia, Javier Sánchez

El passat dia 27 de juny es va jubilar la persona que ha ocupat el lloc de cap del Laboratori de Microbiologia, el Dr. Javier Sánchez, després de gairebé 30 anys de servei. Sánchez es va incorporar a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera l'abril de 1990 procedent de l'Hospital de Las Palmas de Gran Canària. Abans havia treballat en el ja desaparegut Hospital Universitari Son Dureta i a la Policlínica Miramar, a Mallorca. A més de cap de Microbiologia, Javier Sánchez ha estat president del Comitè de Malalties Infeccioses i integrant del Grup PROA d'optimització d'antibiòtics. A més ha col·laborat assíduament en les visites d'instituts als laboratoris.