Notícies de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

Servei de Salut de les Illes Balears (IB-SALUT)

Nunca Solos

Els Premis Humana impulsen la nova associació Nunca Solos

\ Patricia Gómez ha acompanyat l’associació, formada principalment per infermeres, en la seva presentació

\ L’objectiu és acompanyar i entretenir els pacients que es troben tots sols durant l’ingrés a Medicina Interna G

Els Premis Humana, que convoca anualment la Direcció d’Infermeria de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, han impulsat la creació d’una nova associació, Nunca Solos, formada principalment per infermeres de l’Hospital Can Misses, amb l’objectiu d’entretenir i acompanyar els pacients ingressats a la Unitat d’Hospitalització de Medicina Interna G que, per diversos motius, es troben tot sols durant l’ingrés.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, juntament amb la directora gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, i la directora d’Infermeria, Noelia Azqueta, han acompanyat la nova associació i la seva presidenta, la infermera Rosario de las Heras, en la presentació a l’Hospital de Can Misses.

Nunca Solos està formada per les infermeres Raquel Ramis, Reyes Brieva, Eva Moreno, Eva Lara, Isabel de Blas, el zelador Sergio Aroca i Gabriel de las Heras, l’únic no sanitari que s’encarregarà de les tasques administratives i de comptabilitat.

L’origen d’aquesta associació va ser la presentació del projecte Nunca Solos a la segona edició dels Premis Humana, que es va dur a terme l’any passat, després d’observar a la planta de Medicina Interna G que molts pacients -alguns de llarga estada i en la majoria ancians- passaven les tardes tots sols i avorrits, enfocats en les seves malalties. Varen detectar que, tot i que el personal sanitari fa molt per ells, estan subjectes a un horari laboral i a moltes altres tasques i varen veure l’oportunitat de fer alguna cosa més per a aquests pacients. Així va nàixer Nunca Solos.

La nova associació va realitzar la formació dels voluntaris, 16 fins al moment, l’1 de juliol, amb el suport de l’associació APAAC i el dia 8 de juliol va començar l’activitat en horari de 17 a 20 hores.

L’Àrea de Salut ha signat un conveni amb aquesta nova associació per a la presentació del servei d’acompanyament i entreteniment dels pacients ingressats en la planta de Medicina Interna G i ha habilitat una sala en la qual voluntaris de Nunca Solos reben els pacients per passar els horabaixes amb jocs de taula, lectura, manualitats, tallers i pel·lícules. Fins al moment, l’associació ha atès més de 20 pacients.

Rosario de las Heras, presidenta de Nunca Solos, ha assegurat: “vàrem pensar, per la nostra experiència, que les activitats que desenvolupem podrien tenir un impacte en la reducció de fàrmacs per al son i un dels nostres objectius serà la realització d’un estudi en aquest sentit”.