Es manté la plantilla autoritzada del centre i es reforcen les guàrdies del Servei amb dos pediatres de Son Espases

L’Hospital Comarcal d’Inca reforçarà el Servei de Pediatria amb un segon facultatiu especialista de guàrdia

 

L’Hospital Comarcal d’Inca reforçarà el Servei de Pediatria amb un segon facultatiu especialista de guàrdia per continuar oferint una atenció de qualitat als pacients en edat pediàtrica de la comarca de Tramuntana. Es manté la plantilla autoritzada del centre i es reforcen les guàrdies del Servei amb dos pediatres de l’Hospital Universitari Son Espases. Així es duplicarà el nombre de guàrdies de presència física del dilluns al divendres fins a les 22.00 h, i el dissabte, el diumenge i els dies festius durant les 24 hores del dia.

 

Avui dematí, el director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs, acompanyat pel gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca, Rafael Marcote; el director d’Assistència Sanitària del Servei, José Luis Gallego, i el coordinador Autonòmic de Pediatria, Joan Figuerola, s’ha reunit amb els pediatres del Servei del centre hospitalari per explicar-los de primera mà en què consistirà el reforç de les guàrdies de presència física.

imagen

Amb aquest segon pediatre de presència física queda completament garantida l’assistència als pacients en edat pediàtrica. A més, Inca també disposa del Servei Urgent d’Atenció Primària (SUAP), que atén qualsevol urgència pediàtrica que es pugui originar.

 

Al llarg de 2013, l’Hospital Comarcal d’Inca va atendre 6.929 urgències pediàtriques, un 0,35 % més que l’any anterior. Per una altra banda, un sol pediatre de guàrdia va atendre una mitjana diària de 4,46 urgències en horari nocturn (de les 22.00 a les 8.00 de l’endemà). El mateix any, els pediatres de l’Hospital varen atendre 3.335 consultes externes, cosa que suposa una ràtio de 182,62 visites per cada 1.000 menors de 14 anys, una xifra per sota de les 286,73 de la mitjana autonòmica.