El projecte “Germanet o germaneta?” ha suposat setanta-cinc visites de famílies, dones embarassades i els seus fills a l’Hospital de Manacor

S’hi fa una visita guiada a la sala de parts i a les habitacions de Pediatria per preparar l’arribada del nadó

Un dels objectius de l’Associació 0a3 Manacor és col·laborar i participar amb entitats que tenguin objectius afins. Per això el mes de gener de 2013 va crear un grup de suport a l’alletament matern i el mes de maig del mateix any va posar en marxa un projecte innovador juntament amb l’Hospital de Manacor sota el títol “Germanet o germaneta?”.

imagen

El projecte consisteix en una visita guiada a l’Hospital de Manacor d’un grup d’embarassades amb la parella respectiva o amb altres familiars i acompanyades pels fills que tenguin entre dos anys i cinc, és a dir, que està destinada a famílies que esperen un infant i que ja en tenen d’altres, amb la finalitat de preparar l’arribada del nou membre. Visiten la zona de les sales de parts, on una comare els explica alguns detalls —sempre tenint en compte l’edat dels infants per fer-los l’explicació comprensible— i una habitació de la planta de Pediatria.

El projecte “Germanet o germaneta?”, pioner a les Illes Balears,  ha suposat que més de 75 famílies de la comarca de Llevant hagin participat en aquest esdeveniment tan important com és el naixement d’un altre fill. Hem de recordar que va obtenir un premi a la millor comunicació en el marc de la VI Jornada d’Humanització d’Hospitals per a Infants, organitzada a Sant Joan de Déu l’any 2014.

Les famílies interessades a participar en les visites s’hi poden inscriure escrivint a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. La propera visita està prevista per a final del mes d’octubre.