\ Aprendre a comunicar salut a través de les xarxes socials per estar més a prop dels pacients ha estat un dels principals objectius

\ Ha comptat amb la participació de ponents de la Escuela Andaluza de Salud Pública i la gerent de Rebuzzna Comunicación, entre d’altres

 

La Gerència d’Atenció Primària de Mallorca ha organitzat la I Jornada de Comunicació en Salut amb l’objectiu d'aprendre a comunicar salut a través de les xarxes socials per estar més a prop dels pacients. En aquesta trobada —que va tenir lloc al Parc Bit el passat divendres —  hi varen participen 150 professionals de la salut, a més de periodistes i experts en xarxes socials. L’objectiu principal ha estat donar suport a tots els professionals en l’ús d’eines com les xarxes socials per donar més presència i visibilitat als centres de salut.

 

La Jornada s’ha obert amb una conferència sobre l’estratègia de la comunicació i de les xarxes socials, a càrrec de Nuria Luque Martín y Manuela López Doblas, de Escuela de Pacientes de Escuela Andaluza de Salud Pública. Després s’han fet simultàniament tres tallers: “Gestión de imágenes en les redes sociales”, a càrrec de Jorge Simón, infermer del Servei d’Urgències d’Atenció Primària; “La planificación, creación y gestión de una campaña de comunicación estratégica”, a càrrec de Marta Boned, fundadora i gerent de Rebuzzna Comunicació, i “#ComunicaSalutAP a Twitter”, a càrrec de la metgessa de Medicina Familiar i Comunitària Joana Maria Janer i Sílvia Sastre, documentalista de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca i de Bibliosalut. Per cloure la Jornada s’ha fet una taula rodona per tractar sobre les habilitats socials a les xarxes socials.

 

Amb aquesta trobada es pretén promoure i potenciar els diversos aspectes que es deriven de la bona fusió entre la comunicació, la salut i les xarxes:

  • Capacitar els professionals de l’atenció primària en l’ús de les noves eines de comunicació digital (xarxes socials) per tal de millorar la gestió de la salut de la població adscrita al seu centre de salut.
  • Aprendre el funcionament d’activitats destacades en l’àmbit estatal sobre xarxes socials adreçades a pacients.
  • Capacitar en l’ús dels diferents canals de comunicació a Internet.
  • Conèixer experiències de comunicació en salut extrapolables a l’atenció primària de Mallorca.
  • Aprendre a fer un pla de comunicació sobre un tema determinat que afecti la millor gestió de la consulta o de la salut de la població per mitjà de les xarxes socials.
  • Ensenyar a prescriure links als professionals de la salut de l’atenció primària de Mallorca.
  • Actualitzar els professionals de l’atenció primària de Mallorca en l’ús de les eines de comunicació a Internet perquè puguin trobar nous canals de comunicació que els permetin fer promoció i prevenció de la salut, a més d’educar en l’ús responsable dels recursos sanitaris.

Podeu consultar les presentacions dels ponents a la web de la Jornada

I veure tot el que va passar al Moment I Jornada de Comunicació en Salut d'APMallorca al Tuitter @apmallorca

 

 Notícies relacionades aparegudes a premsa

Què tenc, doctor?, a través de les xarxes. Enric Culat. Diari ARA Balears. 30 de setembre de 2018. 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30