\ El 25 de juny s’activa a les Illes Balears la interoperabilitat del sistema de recepta electrònica amb la resta de l’estat.


\ Amb la interoperabilitat ja no farà falta avançar els medicaments en el sistema de recepta electrònica als pacients que se’n vagin de viatge. Això estalviarà tasques administratives.


La interoperabilitat permet que els pacients d’altres comunitats autònomes que visitin les Illes Balears puguin recollir amb la targeta sanitària els medicaments de continuació del tractament sense haver d’acudir a un centre sanitari. Per tant, reduirà la freqüentació als centres de salut dels pacients desplaçats.


Gràcies a la interoperabilitat disposareu d’informació sobre la dispensació efectuada als vostres pacients a qualsevol comunitat autònoma.


Els pensionistes desplaçats sempre pagaran l’aportació que els correspongui sense aplicar el límit d'aportació mensual. En cas de superar aquest límit hauran de sol·licitar el reemborsament.


Cal recordar als pacients pensionistes que demanin a la farmàcia el comprovant de la dispensació. D’aquesta manera podran sol·licitar el reemborsament a la comunitat autònoma d’origen si han superat el seu límit mensual.


Si un pacient desplaçat necessita iniciar algun tractament, el podreu prescriure en el sistema de recepta electrònica amb la seva targeta sanitària de manera ajustada a l’estada a les Illes Balears.


Si es prescriu un tractament a algun pacient desplaçat que disposa de la seva targeta sanitària, no farà falta imprimir la recepta.


Com que a Andalusia, a la Comunitat de Madrid i a les ciutats autònomes de Ceuta i de Melilla no es disposa del sistema de recepta electrònica interoperable, els pacients desplaçats d’aquests indrets i els vostres pacients que els visitin no podran gaudir d’aquest avantatge.

 

Més informació: www.msssi.gob.es/ca/profesionales/recetaElectronicaSNS/home.htm

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30