La II Jornada de Pacient Actiu de les Illes Balears, organitzada pel Servei de Salut i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, serà demà, 4 de maig, a l’hospital Son Llàtzer. La finalitat d'aquest encontre és debatre sobre el desenvolupament del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears amb els pacients que tenen malalties cròniques, amb les associacions de pacients i amb professionals de la salut de les Illes Balears i intercanviar idees i experiències per continuar impulsant-lo.

La Jornada, que es podrà seguir per videoconferència als hospitals de referència de les altres illes, va dirigida a:

  • Pacients amb alguna malaltia crònica i persones que hi estiguin interessades.
  • Associacions de pacients crònics.
  • Professionals de la salut dels diferents àmbits de l’atenció sanitària.

Els objectius de la Jornada són:

  • Fomentar noves maneres de participació dels pacients dins el sistema sanitari.
  • Debatre sobre l’experiència i els avantatges de l’educació entre iguals.
  • Reflexionar sobre les noves línies d’actuació per continuar desenvolupant el Programa.

La Jornada serà inaugurada per Juli Fuster Culebras, Director General del Servei de Salut, Angélica Miguélez Chamorro, Subdirectora d’atenció a la cronicitat, coordinació sociosanitària, salut mental i malalties poc freqüents del Servei de Salut i Antònia Roca Casas, Directora mèdica de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, s’iniciarà amb la ponència d’Elena Cabeza Irigoyen, Cap de promoció de la salut de la Direcció General de Salut Pública i Participació, qui explicarà com les associacions de pacients esdevenen actius en salut. Després, M. Llucia Moreno Sancho, infermera d’AP membre de l’equip Pacient Actiu, farà un resum de quin ha estat el recorregut del Programa des de la seva posada en funcionament l’any passat fins ara.

 

Al llarg de la Jornada haurà dues taules participatives: la primera du per títol “formació entre iguals: què ens aporta?”, serà moderada per Jaume Solé Capó, pacient actiu formador del Programa Pacient Actiu i conta com a ponents amb M. Trinidad Pérez Llamosas, administrativa del CS Rafal Nou, Francisco Pinta García, pacient actiu formador del Programa Pacient Actiu, Catalina Ramis Jaume, infermera del CS Rafal Nou (Palma) i Leovigildo  Sabariego Pérez, pacient que ha participat en la formació entre iguals en diabetes mellitus al CS Rafal Nou.

La segona taula, anomenada “Lliçons apreses per arribar junts” vol aprendre de les experiències d’altres comunitats autònomes i de la tasca que en aquesta línia duen a terme les associacions de pacients. La taula, conduïda per Yolanda Cáceres Teijeiro, infermera d’AP membre de l’equip Pacient Actiu, conta amb Paloma Amil Buján, infermera i referent territorial del Programa Pacient Expert Catalunya, Albert Esteve Benítez, pacient expert del programa català, Antonia Perelló Munuera en representació de l’AECC i Valentí Oller Lozano com a membre d’ALCER-Mallorca.

També s’ha organitzat una dinàmica central, per fomentar la participació del públic assistent i la conferència de cloenda sobre motivació al canvi i apoderament, anirà a mans de Joan Carles March Cerdà, professor de la Escuela Andaluza de Salud Pública i serà presentada per la Consellera de Salut, Patrícia Gómez Picard, qui agrairà la presència i participació del ponent a la Jornada.

Es podran twittar els moments que els assistents considerin més interesants a través de @pacientactiuib i del hastagg #2jpactib. S’han realitzat 217 inscripcions si bé el comitè organitzador espera poder contar amb algunes persones assistents més que arribin el mateix dia, just abans de que s’iniciï la Jornada.

Veniu a compartir aquest dia gran amb nosaltres!!

 

Comitè Organitzador II Jornada Pacient Actiu de les Illes Balears.

Consulta el programa complet a l'Agenda d'Atenció Primària de Mallorca

 

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30