\ S'ha constituït el Comitè Tècnic de Salut i Benestar Social de Palma

\ La iniciativa afavorirà la coordinació i l'intercanvi d’informació entre els centres de salut, les infermeres gestores de casos i els Serveis Socials.

 

Atenció Primària de Mallorca ha impulsat la coordinació i la col·laboració entre els centres de salut i el personal de serveis socials de l’Ajuntament de Palma, tant en l’àmbit assistencial com en el preventiu i de promoció de la salut. Aquesta col·laboració es va iniciar el darrer semestre de 2017, amb la constitució del Comitè Tècnic de Salut i Benestar Social de Palma.

Des d’aleshores, el comitè ha realitzat diverses reunions i una presentació de les infermeres gestores de casos dels centres de salut i unitats bàsiques de les àrees d’influència de l’Hospital Universitari Son Espases i l’Hospital Son Llàtzer. A més, ja s’ha realitzat un primer esborrany del mapa de les col·laboracions actuals entre centres de salut i centres de serveis socials.

El Comitè Tècnic està format per la sotsdirectora mèdica del Sector Ponent (Son Espases), Maite Corredor; la sotsdirectora d’infermeria del Sector Ponent (Son Espases), Maria Taltavull; la sotsdirectora d’infermeria del sector Migjorn (Son Llàtzer), Consu Méndez; la cap de sector del CMSS Gregal (centre de serveis socials que atén els barris de Son Gotleu i Can Capes), Núria Estaràs; el cap de secció de Gestió de centres de Serveis Socials, Bernat Calafat, i la coordinadora dels treballadors socials de Palma de la Fundació Balear d’Atenció a la Dependència, Miriam Ramirez.

Les principals funcions del Comitè Tècnic són:

  • Coordinació i intercanvi d’informació entre els centres de salut, les infermeres gestores de casos i els Serveis Socials.
  • La participació de personal de salut a projectes comunitaris i a taules d’entitats/serveis de barris de Palma realitzades per Benestar Social.
  • L’accés directe i la coordinació de l’atenció a persones majors i famílies entre sanitaris (metges de família, pediatres i infermeres) i serveis socials que atenen directament els casos i les actuacions en situacions d’emergència per manca d’higiene al domicili amb persones majors.
  • La coordinació amb Atenció a la Dependència. 
  • L’accés al catàleg de serveis socials del personal sanitari i dels treballadors socials dels Centres de Salut i les situacions de menors i adults amb trastorns de salut mental. 
  • La col·laboració amb les Unitats de Salut Mental i Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l'Adolescència. 
0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30