\ Els nous espais disposen d’aula equipada amb videoconferència i espais multifuncionals

\ El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, ha visitat les noves instal·lacions


El Gabinet Tècnic d’Atenció Primària de Mallorca s’ha traslladat a l’edifici on actualment es troba la Gerència, al carrer de l’Escola Graduada (Palma). L’equip del Gabinet Tècnic està ubicat a la tercera planta, on s’ha dut a terme una reforma per habilitar els nous espais. El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la subdirectora d’Atenció Primària i Atenció a les Urgències Extrahospitalàries, Rosa Duro, han visitat les noves instal·lacions acompanyats pel gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey.


 
L’any 2010 es va fer un primer trasllat de serveis culminat ara amb l’habilitació dels espais de la tercera planta. A partir d’ara, totes les unitats i el suport administratiu continuaran donant servei a tots els professionals de la Gerència des de la nova ubicació. Les noves instal·lacions també disposen d’una aula equipada amb videoconferència i espais multifuncionals que permetran acollir els professionals que col·laboren en comissions i grups de treball de la Gerència.
 
El Gabinet Tècnic d’Atenció Primària de Mallorca està integrat per 18 professionals que es dediquen a donar suport a la Gerència i als seus professionals en el desenvolupament de diferents tasques que es desenvolupen en les quatre unitats que en formen part:
 

  • Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària: que gestiona i organitza la formació dels 94 futurs especialistes en infermeria i medicina familiar i comunitària, així com l’acreditació i la formació dels 92 tutors dels 10 centres de salut docents.
  • Unitat de Formació Continuada i Gestió del Coneixement: que organitza activitats formatives per a tots els seus professionals, prioritàriament el personal sanitari. Les línies prioritàries que guien la programació anual són les estratègies de salut del Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Salut, com ara les estratègies de crònics, de promoció de la salut, de diabetes, de malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), cardiovascular o de tabaquisme, entre d’altres.
  • Unitat d’Investigació: dona suport a tota iniciativa de recerca que es fa a Atenció Primària de Mallorca. En l’actualitat hi ha 12 projectes públics competitius nacionals finançats, en els quals investiguen més de 250 professionals de 40 centres de salut dels 45 que té Mallorca.
  • Unitat de Programes i Suport a la Clínica: que té com a objectiu fomentar, dissenyar, supervisar i acreditar programes i protocols d’activitats clíniques i organitzatives i desenvolupar o adaptar instruments d’estandardització de la pràctica clínica —protocols i guies clíniques— que permetin disminuir la variabilitat en la pràctica clínica basats en l’evidència científica disponible i consensuats amb els professionals. La unitat també dona suport i assessorament tècnic a les activitats i a serveis assistencials proposats pels centres i els equips directius.
0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30